terszobraszat.hu

terszobraszat.hu

Térszobrászat Ingyenenergia Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• Térszobrászat
  • Fórum kezdőlap
  • GyIK
  • Gyors linkek
    • Megválaszolatlan témák
    • Aktív témák
    • Keresés
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Megválaszolatlan témák
  • Aktív témák
  • TérszobrászatFórum kezdőlapWeblap FórumaiTartalom
Részletes keresés
Részletes keresés

8.28. Jakab György: Környezeti hőenergia forgómozgássá alakítása

Itt a weblapon található tartalmi oldalakhoz kapcsolódó fórumokat találod.
  • Nyomtatóbarát verzió

Válasz küldése
Oldal: 1 / 1
FőszobrászAdminisztrátor
Válaszok:561

8.28. Jakab György: Környezeti hőenergia forgómozgássá alakítása

Úgy érzed van egy értelmes gondolatod, amivel gazdagíthatnád és növelhetnéd a fórum eszmei értékét? Akkor ne tartsd magadban, oszd meg velünk! Főszobrász Adminisztrátor2018.08.04. 11:16Hozzászólás3
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
horvathrobert
Válaszok:1

Re: 8.28. Jakab György: Környezeti hőenergia forgómozgássá alakítása

Üdv! Tetszik a téma! Épp a napokban gondolkodtam én is a környezeti energia forgómozgássá alakításán. Én úgy gondoltam, hogy ha 3 egységnyi a befektetett energiával 12 egységnyi hőenergiát tudunk létrehozni (COP 4) és a 12 egységnyi hőenergiát egy 33% hatásfokú hőerőgéppel forgó mozgássá alakítható, és a 4 egységnyi nyereség energiából 3 egység az újabb energia kinyerésére használunk fel, akkor is marad 1 egységnyi nyereség energiánk. Már csak az a probléma, hogy alacsony hőmérsékleten, hogy tudunk 33% hatásfokú hőerőgépet készíteni. Szerintem nem lehetettlen! horvathrobert2022.12.05. 09:52Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
leo606060
Válaszok:1

Üdv.Hasonló téma érdekel már évek ota.Mégpedig az Orfireusz kerék.Ugy érzem a sokféle probálkozás után eredményre jutottam.A megoldás rém egyszerü.Ingákat helyezek el oly módon,hogy a gép forgása közben egymás után átlendüljenek a másik oldalra, s ezáltal mindig az egyik oldal lesz a nehezebb.Már hozzá fogtam egy ilyen szerkezet épitéséhez.Ha valakit érdekel szivesen megosztom vele az eddigi elképzelésem.Üdv minden érdeklödönek. leo6060602023.04.16. 17:02Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
FőszobrászAdminisztrátor
Válaszok:561

Üdv!

Nekem is van több, mint 100 próbálkozásom, de csak egy szimulátorban. Ami nekem van WM2D, ez visszatér a kezdeti feltételekhez szinte mindig. Rengeteg féle elképzelésem van, hosszú utat jártam be én is a végső következeteés amire jutottam, de soha nem építettem meg, egy olyan görbe pár ahol az egyiken nagyobb gyorsulással kerülnek a kerék kerületére a súlyok, mint a közepéhéz.

Az inga jó kezdet, kérdés, hogy rögzíted. Gondoltam már ipari racsnira. Simán, mint a kerékpár hátsó kerékcsapágya. A szimulátorban végül mindegyik lecsillapodott... Ha nincsenek az elképzelésedben rugók, amilyen valamilyen módon feltöltődnek, akkor szerintem mindig le fog csillapodni.

Esetleg szimulátorban, tudok segíteni.

Elnézést a késő válaszért, szanaszét scammelik a forumot mostanában, sikerült lecsillapítanom a kedélyeket :DFőszobrász Adminisztrátor2023.06.23. 09:42Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
Oldal: 1 / 1Válasz küldése
  • Nyomtatóbarát verzió
3 hozzászólás
Vissza: “Tartalom”
Ugrás
  • Weblap Fórumai
  • ↳   Tartalom
  • ↳   Fogalomtár
  • ↳   Ötletek