terszobraszat.hu

terszobraszat.hu

Térszobrászat Ingyenenergia Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• Térszobrászat
  • Fórum kezdőlap
  • GyIK
  • Gyors linkek
    • Megválaszolatlan témák
    • Aktív témák
    • Keresés
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Megválaszolatlan témák
  • Aktív témák
  • TérszobrászatFórum kezdőlapWeblap FórumaiTartalom
Részletes keresés
Részletes keresés

1. AZ INGYENENERGIA VILÁGA

Itt a weblapon található tartalmi oldalakhoz kapcsolódó fórumokat találod.
  • Nyomtatóbarát verzió

Válasz küldése
  • Előző
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Következő
FőszobrászAdminisztrátor
Válaszok:561

Re: 1. AZ INGYENENERGIA VILÁGA

A g/cm3 vagy kg/m3 SI mértékegység elég általános alak. Fura, hogy nem ismered :)

Valójában amit mi érzékelünk fény, hő sugárzás az a vákuumenergia rezgése, ami az elektron pálya módosításának következménye. Elektromos feszültséget pusztán a tér polarizációjának változásával lehet létre hozni.Amikor a tér polarizációja változik virtuális részecskék keletkeznek amik kölcsönhatásba lépnek az elektronokkal és gyorsítják őket.
Na ezt az egészet már a térben kell elképzelni, ahol az elektronok elektromos tere terjed, most nem a sugárzásról beszélek.

Az áramot igen tudom mi, elektronok vándorlása a tergelésen keresztül. Minél több van és minél messzebb vannak ezek az elektronok az atommagtól annál nagyobb rezgést vagy sugárzást okoznak a sűrű vákuumban pályamódosításkor mikor ellenállásba ütköznek. Látszik, hogy teljesen más képünk van az egész dologról. Vagyis nekem van egy vizulisan elképzelt folyamat a fejemben ezekről a jelenségekről. Akkor értenénk egyet, ha te is külön látnád a vákuumban terjedő elektromos tér változását polarizáltságát, de szerintem még addig nem jutottál el.

Ha elektromágnessel gerjesztesz egy vasmagot a mágneses erővonalak nem lépnek be soha a vasmagba zoomolj rá jobban. Főszobrász Adminisztrátor2018.09.12. 20:39Hozzászólás30
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
idegen
Válaszok:24

"A g/cm3 vagy kg/cm3 SI mértékegység elég általános alak. Fura, hogy nem ismered :)"

Ne beszélj mellé.Te úgy állítottad be ezt mint "vákuumenergia"...ilyen mértékegység még nincs az sI renszerben sem.
Ez egy egyszerű nyomás mértékegység .Meghatározó tényezője a föld gravitációs(tömeg)vonzása.Nem tökéletes,de használható.
A vákuum nem energia,hanem állapot.Nulla nyomás és ennyi.

"Na ezt az egészet már a térben kell elképzelni, ahol az elektronok elektromos tere terjed, most nem a sugárzásról beszélek."

Térben van minden,de az elképzelés és a valóság az két külömböző dolog.
"elektronok elektromos tere terjed???"Honnan szeded ezt a sok zöldséget?Hová terjed?Mi a közeg a "térben" ami elvezeti azokat a szerencsétlen elektronokat?Csak nem a vákum?
Nagy szerencse hogy a sugárzásról nem beszélsz.Azt majd még megbeszélhetjük,ha az alapokat tisztáztuk.

"Látszik, hogy teljesen más képünk van az egész dologról. Vagyis nekem van egy vizulisan elképzelt folyamat a fejemben ezekről a jelenségekről."

Ezt jól látod!A kép azért más mert nekem már valóságos szakmai tapasztalataim vannak,bár bevallom nekem is voltak hasonló(téves)elképzeléseim.
A vizuálisan elképzelt folyamatok a fejedben nagyon messze vannak a szürke valóságtól.Azért ne szomorkodj!Virtuálisan(képzeletben)bármi működhet és szinte minden lehetséges :D

"Akkor értenénk egyet, ha te is külön látnád a vákuumban terjedő elektromos tér változását polarizáltságát, de szerintem még addig nem jutottál el."

Igazad van!Szerencsére idáig nem jutottam el,úgyhogy rajtad a világ szeme:Vázold fel röviden és azt is áruld el,hogy ezt a vákuumban terjedő elektromos teret ami ugye polarizált,hogyan szeretnéd összegyűjteni/felhasználni/megmérni...stb.

"Ha elektromágnessel gerjesztesz egy vasmagot a mágneses erővonalak nem lépnek be soha a vasmagba zoomolj rá jobban."
Ez komoly?Vagy valami tréfa :lol:
Hamis infóra zoomoltál és jól megetettek.
Amúgy ez az egyszerű kérdés is felvet rengeteg problémát amiért félreérthető.
-Mi az elektromágnes?
-Van benne vasmag?
-Mágneses erővonalak....mai napig fehér folt.Nem tisztázott,de elfogadott és szemléltetés szintjén használható.
-Pontosíthatnád hogy mire gondolsz.Transzformátor?...mert akkor bizony tévedsz,de ezt már leírtam egyszer hogy mely esetben kerüli ki a mágneses tér a vasmagot.
-olvass is ne csak írj.
-ja és értelmezd is és szelektáld amit olvasol.Ami szemét azt nem kell terjeszteni.
-az interneten sokkal több a szemét mint a hasznos info.
-a szelektív hulladék gyűjtés is hasznos.

Üdv! idegen2018.09.12. 23:22Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
FőszobrászAdminisztrátor

idegen írta: 2018.09.12. 23:22 Ne beszélj mellé.Te úgy állítottad be ezt mint "vákuumenergia"...ilyen mértékegység még nincs az sI renszerben sem.
LINK

Bocsi ha nem adok mindig részleteiben pontos fogalmazást. Többnyire ezt az oldalon próbálom megtenni. Itt írtam a vákuum energia tulajdonságairól.

LINK

Építettek üreges vasmagú transzfomátort és hasonlóan jó hatásfokkal működik, mint teli vasmagú. Miért hatna a tekercs a vasmag közepére is ugyan olyan erősen? A tekercs a mellette lévő vas atomokra hat a legerősebben és ez a hatás indítja be a többi belső vasmag atomot és indul be a felmágnesezési folyamat. Vagy ezt te úgy képzeled el, hogy bemegy egy mágneses erővonal és megsokszorozza önmagát? Azt ugye tudod, hogy az indukcióvektor az axiális, tehát még forog is? Csak az utját mutatja a mágneses erővonalnak. Főszobrász Adminisztrátor2018.09.13. 10:45Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
idegen

"LINK"

Bocs,de ez csak az anyag "sűrűségére" utal.
Félreérthető mivel a nyomást is ugyanezekkel a paraméterekkel fejezik ki.

"Építettek üreges vasmagú transzfomátort és hasonlóan jó hatásfokkal működik, mint teli vasmagú. Miért hatna a tekercs a vasmag közepére is ugyan olyan erősen? "

Nem mondtam még olyat ami nem igaz.Azt sem mondtam,hogy a vasmag közepén ugyanolyan erős lenne a mágneses tér,mert ez nem így van.
Te erőltetted hogy a vasmag nem vesz részt a folyamatban!(más megfogalmazással).
Lassan elveszünk ám a részletekben,de a részletek fontosak...azok alkotják a nagy egészet.Nem lenne ezzel semmi baj,ha bármelyik ingyenenergia elképzelés működőképes lenne.
Lehet hogy hasznos lesz az is ha kitárgyaljuk ezt a vasmag kérdést részletesen.
Az üreges vasmagú transzformátorban van vasmag ugye?A gerjesztő tekercs az egyik és a másik félperiódusban is a vasmag szempontjából nézve AZONOS mágneses teret szeretne létrehozni.(egyik félperiódus "észak" a másik "dél")
Amikor csak északot szeretne akkor a vasmag tiltakozik...egyirányban állva ugyanis taszítják egymást az azonos pólusok.(a másik irányba szintén)
Telítettség esetén már kikerülik és a levegőn keresztül záródnak.Üreges vasmagú trafó is csak egy bizonyos terhelési pontig működik "jó"hatásfokkal.
A frekvencia növelésével csökkenthető a menetszám,persze jobb(Ferritmag) alkalmazásával.Még jobban megnövelt freki esetén légmagos is lehet.
De többlet így sem lehetséges...csak a "rendszered"tömegét csökkented és ezzel az energiasűrűséget növeled.
Az arányok megmaradnak.
Üdv! idegen2018.09.13. 21:04Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
idegen

Amivel nem nagyon tudok mit kezdeni az a vákuumenergia,vagy vákuum energiasűrűsége(hogy hangzik helyesen?).
A g/cm3 egy adott térfogatú anyag(gravitációs)tömegének arányszáma.
Hogy lesz ebből energia,vagy energiasűrűség?A vákuum az én értelmezésem szerint az,amikor nulla a nyomás.A nyomás mértékegysége a g/cm2.
Ez önmagában nem tartalmaz energiát,ellenben vákuumban(és nyomás alatt is) lehet bármilyen anyag amiben van.
Mi az az anyag aminek a sűrűsége 1094 g/cm3?(vákuumban).
Üdv! idegen2018.09.14. 19:18Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
FőszobrászAdminisztrátor

Röviden úgy kell elképzelni, hogy a vákuuemenergia tölti ki a teret, ami sűrűbb, mint az anyag. Tehát az elektron az elektronpálya módosításkor ezt a sűrű vákuumenergiát rezgeti meg. Bővebben ezen a linken írtam le. Ha átolvasod remélem átjön, igyekeztem adatokkal, számokkal szemléltetni elképzeltetni :)
LINKFőszobrász Adminisztrátor2018.09.16. 21:55Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
idegen

Bocs,de már az első mondat is sántít.
"Vákuumenergia sűrűsége csak a frekvenciától függ, ez egy köbös spektrum, minél nagyobb a frekvencia annál nagyobb a hozzá tartozó energia s értéke."
Minek a frekvenciája ez amire gondolsz?

"Röviden úgy kell elképzelni, hogy a vákuuemenergia tölti ki a teret, ami sűrűbb, mint az anyag."
Sűrűbb mint milyen "anyag"?Az elektron az elektronpálya módosításakor mit rezget és milyen típusú "kölcsönhatással"?
Ne haragudj,sok mindent el lehet képzelni de ezt a teret kitöltő sűrű energiát nem nagyon.Ha virtuális képzelbeli valamiről beszélsz mint:"éter"(régen)...akkor csak lehet,hogy csak eltévedtél. Ilyen nincs.

Talán egyszerűen a mágneses térre gondolsz?(mert ott működhet a frekvenciafüggő energiasűrűség).
Üdv! idegen2018.09.18. 20:35Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
FőszobrászAdminisztrátor

idegen írta: 2018.09.18. 20:35 Minek a frekvenciája ez amire gondolsz?
Kérlek olvasd el a vákuumenergia cikket amit belinkeltem. Ez az egyik kulcsa az ingyenenergia gépeknek a másik a mágneses terek torzítása, ha nem hallottál róla nehéz lesz építened ilyen gépet, amiből már olyan sokat kipróbáltál és egy sem működött. Dehogy azért válaszoljak:
A vákuumenergia elektromágneses hullámok tengere. Ezeknek a hullámoknak a frekvenciája. Lásd Casimir effektusnál a két a fémlemez között nem jöhet létre az összes módus, tehát ez a külső elektromágneses rezgés tenger, mint nyomás fog a lemezekre hatni, mivel a két lemez közt le lesz árnyékolva pár módus.
idegen írta: 2018.09.18. 20:35 Ne haragudj,sok mindent el lehet képzelni de ezt a teret kitöltő sűrű energiát nem nagyon.Ha virtuális képzelbeli valamiről beszélsz mint:"éter"(régen)...akkor csak lehet,hogy csak eltévedtél. Ilyen nincs.
Nem éter! Ez vákuumenergia.
idegen írta: 2018.09.18. 20:35 Talán egyszerűen a mágneses térre gondolsz?(mert ott működhet a frekvenciafüggő energiasűrűség).
Na ez már majdnem olyan mintha beleolvastál volna a cikkbe ;) Pontosan úgy van megfogalmazva, hogy ez a sugárzás(vákuumenergia) kb. 1094 g/cm3 tömeg-egyenértékű energiasűrűséget ad.

Örülök, hogy van kivel témáznom erről ;)
Tisztelettel! Főszobrász Adminisztrátor2018.09.19. 08:56Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
idegen

Kérlek olvasd el a vákuumenergia cikket amit belinkeltem. Ez az egyik kulcsa az ingyenenergia gépeknek a másik a mágneses terek torzítása, ha nem hallottál róla nehéz lesz építened ilyen gépet, amiből már olyan sokat kipróbáltál és egy sem működött.
Elolvastam mint már annyi minden "okosságot"ebben a témában.Nincs ingyenenergia,ingyenenergia gép sincs,aki ezt állítja nem mond igazat.Nemlétező zárat vidáman nyitja a nemlétező/virtuális/ kulcs.
A vákum nem energia,csak egy nyomásérték,ami ha vákuumról beszélünk akkor nulla(nyomás).
A mágneses terek torzítása szintén nem energia.Annyit kapsz vissza belőle amennyit beletettél(optimális esetben,de ilyen sincs ;) )
Az megint egy más kérdés,hogy egy tetszőleges "energia"vagy anyag átalakulás milyen (nyomáson,hőmérsékleten...stb)külső körülmények hatása alatt,(vagy hatására)történik.
Nyilván valami "felsőbb"érdekek vezérlik ezeket az ingyenenergia törekvéseket,vagy lehet hogy csak alantas egyszerű csalás.(nem tudom,de a pénz nagyúr!)
Próbáld meg ojektív szemmel és fejjel vizsgálni ezt az"ingyenenergia"kérdést.Sokkal nehezebb bizonyítani valamiről,hogy nem létezik mint azt hogy létezik.Azon egyszerű oknál fogva,hogy ami nincs azt lehetetlen korrekt módon megindokolni...egyszerűen azért mert nincs.
Könnyebb dolog lenne valamiről bebizonyítani azt hogy létezik,ha valóban létezne.Húúú...
Mennyivel könnyebb dolguk van a mesemondóknak és a szemfényvesztőknek.Mindenféle trükköt,csalást és ámítást bevethetnek...Meg is teszik és nagyon sokan elhiszik!(én is elhittem...egy jó ideig :? )
A vákuumenergia elektromágneses hullámok tengere. Ezeknek a hullámoknak a frekvenciája. Lásd Casimir effektusnál a két a fémlemez között nem jöhet létre az összes módus, tehát ez a külső elektromágneses rezgés tenger, mint nyomás fog a lemezekre hatni, mivel a két lemez közt le lesz árnyékolva pár módus.
Akkor most megérkeztünk a félreértések forrásához.Válasszuk szét a vákuumot és az energiát.Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz és ha elektromágnesességről van szó akkor szinte elhanyagolható a "nyomás".

Ez a hullámok tengere,vagy pontosabban idézve :"energiatenger" valahonnan ismerős.Nem emlékszem pontosan,de vagy Tesla vagy Morai legenda lehet.
Gyakran hivatkoznak a "hívők"erre a tisztázatlan,de mégis fénysebességgel terjedő bizonyíthatatlan állításra.
Üdv! ;)idegen2018.09.20. 20:44Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
FőszobrászAdminisztrátor

idegen írta: 2018.09.20. 20:44 A vákum nem energia,csak egy nyomásérték,ami ha vákuumról beszélünk akkor nulla(nyomás).
Szerintem a hullámok terjedéséhez valamilyen közegre van szükség. A rádióhullámok az űrben is terjednek, úgy tudni valamilyen közegben. Ha a vákuum 0 akkor miért van szerinted dielektromos állandója másnéven permittivitása ami az anyagi minőségre jellemző állandó. Értéke Kép Szóval a vákuum dielektromos és polarizálható, hogy lenne már üres? Vákuumban abszolút nulla fokon -273.15 Celsius fokon az anyag nem létezhet. Mi ez az abszolút nulla fok? Hopp még egy tulajdonsága a semminek. Manapság már tudjuk, hogy az anyagnak nem csak korpuszkuláris hanem hullámtulajdonságai is vannak. Akár melyik szempontból is nézed, ha megszűnik az anyag vagy elemi részecskékre bomlik vagy hullámokra. Természetesen én amondó vagyok, hogy az anyag állóhullámokból áll. De ha szét is esik az anyag valamire biztos szétesik és ez a valami nullpontenergia, amiből kiemelkedik az anyag rezgések formájában és máris más tulajdonságok, korlátozott fizikai mennyiségek jellemzik. Ezeket fizikai állandóknak hívunk.

A bizonyításról csak annyit, hogy a mai tudámány állása szerint a sötét energiától kezdve az M8 elméleten át minden energiából áll. Egyszerűen nem tudsz elszigetelni teljesen üres teret, mert lehetetlen, akármennyire is iygekeznek mindig marad egy pici mérhető sugárzás.

Tisztelettel ;)Főszobrász Adminisztrátor2018.09.21. 11:16Hozzászólás
  • Válasz küldése
  • Idézet
  • Vissza a tetejére
  • Előző
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Következő
Válasz küldése
  • Nyomtatóbarát verzió