2024 július 21 - vasárnap

5.1.2. Methernitha

Carolina Hehenkamp

Egy közösség, mely Ingyen Energiát használ és a Spiritualitást Értékeli

Svájc csodálatos hegyei között terül el Linden – egy kicsi, csöndes hely, melyet egy tucat kisebb falu vesz körül. A megyét Emmental-nak hívják, mely az Ementáli sajtjáról híres.

Linden azonban az ott élő Methernitha nevű csoportjáról és a közösség alapítója, Paul Baumann által épített Thestatika gépéről híres.

A gép a világ minden végéből vonzza az embereket, mivel az az elektromosságot az úgynevezett "ingyenenergiából" nyeri. Sokan úgy gondolják, hogy ez a Thestatika gép lehetne a válasz a világ energiaszükségletére, de a csoport tagjain kívül senki sem tudja, hogy a gép hogyan működik. És bár a methernithai emberek sok tudósnak megmutatták a készüléket, a működési elv továbbra is titok maradt.

Methernitha – A közösség

Methernitha története távolra nyúlik vissza. Paul Baumannak, az alapítónak sok látomása volt, mely Istenhez és a Bibliához vezette. Aztán az ötvenes években elhatározta, hogy a hozzá hasonló emberekkel együtt egy közösséget alapít, mely a Kereszténység elvei szerint fog élni. A methernithai közösség megalakult és a hasonló gondolkodású emberek elkezdtek együtt élni és dolgozni mint egy szociális közösség – mentesen a külső hatásoktól és külső pénztől.

Paul Baumann a Bruderverein (Testvériség) nevű Luteránus közösségben nőtt fel, melynek a hatása tisztán kezdett érződni. Miközben kiemelt szerepet kap az, hogy minden személynek magában kell kifejlesztenie a spiritualitást, az Isteni Törvények betartása kötelező. Baumann vágya egy olyan együttműködés létrehozása volt, mely a Keresztény ideálokon nyugszik. A mai napig is a közösség szinte minden tagja (de nem mindenki) szigorúan betartja ezeket az elveket. Ilyen például a teljes alkoholmentesség.

Az emberek nem klubszerűen szerveződnek. Nincs "Guru"-juk és nincs tagdíj sem. Nem akarnak senkit megtéríteni. Maguknak élnek és a saját dolgaikkal foglalkoznak.

Methernithán belül vannak specializálódott részlegek, melyek finommechanikai gépeket gyártanak, kertészkednek vagy az ácsmesterséget űzik. Methernitha minden tagja tudatában van a társadalmon belüli és a természet egyensúlyával szembeni felelősségükkel. Ennek megfelelően építettek egy példaértékű fűtőberendezést, mely a fahulladék elégetésével termel hőt.

Bárki tagja lehet a közösségnek, ha elfogadja a szabályokat és megtesz minden tőle telhetőt a közös célok elérése érdekében.

Linden polgármestere a következőket mondta Methernitháról:

Ők a saját közösségükön belül élnek. Termékeik kiemelkedő minőségűek és nagy részüket globálisan is jól ismerik. Nincs kerítés se Methernitha lakóinak a házai körül se a falu körül. Az ottlakóknak – számuk körülbelül 120-ra becsülhető, beleértve a gyerekeket is – megvan a saját szabad véleménye és filozófiája, valamint szabad akarata és azt senki sem próbálja a másikra ráerőltetni. Egy másik pozitívum, hogy az ottlakókat öregkorukban is támogatják, beleértve az orvosi ellátást és a társadalmi jólétet egészen a halálukig.

Napjainkban Methernitha egy szociális modell, mely az elveket magas szinten beültette a gyakorlatba, s mindez már ötven éve működik.

Methernitha és az Ingyenenergia

A Methernitha közösség alapításától kezdve létezik egy elektronikai kutató-fejlesztő részleg, mely az alternatív erőforrásokkal foglalkozik. Olyan technológiákra fordítják a figyelmüket, melyek a természetben rejlő erőket aknázzák ki, s közben az ökológiai egyensúlyt sem borítják fel.

Sokan gondolják úgy, hogy az emberiség technológiája hosszútávon kell, hogy szolgáljon bennünket, de Methernithában ezt az elvet teljes mértékben a gyakorlatba is ültették.

Bár sokféle energiaforrás iránt érdeklődnek, a methernithaiak már harminc évvel ezelőtt elkezdtek érdeklődni a kevéssé ismert, sőt, a nagyközönség számára egyáltalán nem ismert energiaforrások iránt is. Ennek a tudományos munkának az eredménye volt a Thestatika gép. Ezt a csodagépet a természet hajtja, semmi egyéb. A methernithaiaknak nagyon különös a véleménye arról, hogy miért tudták pont ők "elkészíteni" ezt a gépet. Azt mondják, hogy az ok az egységük a természettel és az elzárkózás attól a társadalomtól, mely a tudást feltárta.

"Boldogok vagyunk, hogy olyan tapasztalatban van részünk, melynek segítségével paradox módon a legcsodálatosabb és egyben a leghasznosabb eredményeket érhetjük el a legegyszerűbb eszközökkel." – mondják – "Sohasem használtunk fel semmilyen kölcsöntőkét, mivel szabad Svájci polgárok akarunk maradni és nem akarjuk, hogy ilyen vagy olyan módon megkössék a kezünket."

A Thestatika

feb2_methnith_thestatika 5.1.2. MethernithaEzen cikk írásakor nem tudtunk beszélni a methernithai emberekkel és nem sok dolog ismert a Thestatika gépről sem, így hát csak azt írhatom le, amit maguk a methernithaiak írnak a saját weboldalukon.

Két, egymással ellentétes irányban forgó tárcsa elektrosztatikus töltést generál. Az egyik tárcsa a földet, a másik a felhőket jelképezi. A töltést elektróda ráccsal vezetik el, majd nem érintkező, úgynevezett "antenna kulcsok" segítségével gyűjtik össze és szortírozzák azt.

Miután a gépet kézzel beindították, a tárcsák maguktól pörögnek az elektrosztatikusság törvényeinek megfelelően taszítva, illetve vonzva egymást. Egy egyenirányító dióda tartja a forgómozgást állandó sebességen. Enélkül a dióda nélkül a taszító és vonzó impulzusok azt eredményeznék, hogy a tárcsák egyre gyorsabban és gyorsabban pörögnének. A megfelelő sebességnek nagy jelentősége van. Az optimális teljesítmény eléréséhez egyenletesen és lassan kell forogniuk a tárcsáknak.

A hálókondenzátorok tárolják az energiát, amit aztán egységesen kisütnek, lecsökkentik a nagyfeszültséget és egy kiegészítő készülékkel felépítik a teljesítményt.

A készülék kimenetén egységes egyenáram jelenik meg, melynek nagysága a modell méretétől függően változhat. A gép körülbelül 3-4 kW kimeneti teljesítményt biztosít a levegő nedvességtartalmától függően, míg az elektromos feszültség értéke 270V és 320V közötti tartományban változhat.

Az atmoszféra magas nedvességtartalma az elektromos potenciál létrejöttét akadályozza, úgyhogy minél szárazabb a levegő, annál jobb. Az eddig elért eredmények kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a fő célt sikerült elérni, azaz sikerült bebizonyítani, hogy az ingyenenergia felhasználása valóság.

Mindennek ellenére a kutatások folytatódnak.

A methernithaiak tudják, hogy egy képzett fizikus számára az ő gépük lehetetlenségnek vagy akár még őrültségnek is tűnhet. De a lényeg a következő: "Egy képzett szakembernek a gondolkozása szabad és független kell maradjon és el kell magát zárnia az általánosan elfogadott tudományos elméletektől. Emlékeznie kell arra, hogy az általánosan elfogadott tudomány nem egyszer kényszerült feladni az alapvetőnek tartott elveket."

A methernithaiak a mai tudományt lepkéhez hasonlítják, mely mint egy lárva, csak akkor tudja a környező világ szépségét felfogni, ha kimászik a gubójából. Úgy érzik, hogy ez a felfedezés "csak akkor lehetséges, mikor az ember tudatára ébred a teremtésben végzett igazi szerepére és újból megtanulja felismerni az igazi feladatát. Mert az egész világmindenség egy szigorúan és precízen strukturált rendben működik a teremtő akaratának és szavának megfelelően. Ezért az embernek fel kell ismernie és használnia kell a világegyetem törvényeit, melyek a teremtés egészében és annak minden részében érvényesek."

Az ingyenenergia használata – függetlenül attól, hogy ökológiai szempontból ez milyen jól is hangzik – önmagában nem elegendő.

A Thestatika Bemutatója

Az évek során a Thestatika gép számos technikusnak és mérnöknek be lett mutatva, akiket a Thestatika különböző változatainak megtekintésére hívtak meg. Ezeknek a technikusoknak és mérnököknek a legtöbbje ma már nyugdíjba van.

A Svájci Hans Holzherr az egyike volt azoknak, akik egy ilyen bemutatót megtekintettek. Itt van a jelentéséből egy részlet, melyet Stefan Harmann fordított angolra:

A következőkben arról a modellről beszélek, melynek a tárcsaátmérője 50 cm. Ez a gép már be volt indítva, mikor a látogatók beléptek a terembe és nem volt leállítva az egész bemutató ideje alatt, mely úgy jó másfél óráig tartott.

Első terhelésként egy 1000 wattos lámpát kapcsoltak rá megközelítőleg tíz másodpercig, melynek a fényessége nem csökkent ezalatt.

A második terhelés egy U-alakú fűtőelem volt, melyet Mr Baumann a kezembe adott. Egy másodperc alatt úgy felforrósodott, hogy azonnal le kellet raknom! Ami különösen nagy benyomást tett rám, az az, hogy amikor visszahúzta az egyik csatlakozó vezetéket (úgy emlékszem, ez a lámpánál volt), akkor egy egy centiméter hosszú ív keletkezett a kimeneti elektróda és a vezeték között körülbelül egy másodpercig. A készülék egy plexiüvegből készült kupola alatt volt elhelyezve. Az alaplap közelében két lyuk volt, melyeken keresztül Baumann a vezetékeket az elektródákhoz csatlakoztatta…

Mindez nagy benyomást tett rám, s szinte lehetetlennek tűnt emellett a lassú forgás mellett. Mindenesetre ezt nem lehetett megmagyarázni csupáncsak az elektrosztatikussággal a Wimshurst géppel összehasonlítva. A perforált lemezeknek – úgy tűnt – kulcsszerepük volt. Az áramszedők és a vezető elektródák között számos kisméretű plexiüveg darab volt, melyek a perforált lemezekre voltak ragasztva. Ezek feladata ismeretlen volt.

Rengeteg találgatás és elképzelés van az Interneten a Thestatika gép felépítésével és működésével kapcsolatban. Ezek nagyon részletesek és technikai jellegűek. De azok, akik Methernithában élnek és dolgoznak, szentül hisznek abban, hogy a Methernitha közösségen kívül nem fog tudni senki se működő prototípust készíteni, hacsak nem rendelkezik ugyanolyan spirituális célokkal, melyek az első Thestatika gép kifejlesztésénél szerepet játszottak.

A methernithaiak hite szerint:

A természet megértéséhez és hangjának meghallásához az embernek meg kell tapasztalnia a csöndet és a magányt. Csak így lehet ezt a technológiai ismeretet megszerezni… a völgyekben és erdőkben, a hegyekben és a tavak partján, olyan helyeken, ahol nem zavarhatnak meg, ott tudja az ember a természetet és önmagát, valamint az egész világmindenség teremtőjét tanulmányozni. Csöndben és koncentrálva.

Az eredeti angolnyelvű szöveget itt olvashatod el.

Hozzászólok!

A weblap további használatával Ön beleegyezik a sütik használatába. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás